Guidene oppdateres og finjusteres jevnlig. Finner du ikke svar må du gjerne ta kontakt. Support per chat og epost er inkludert i prisen for alle våre kunder.

Bambora bankterminal

Kassen kan integreres med bankterminaler fra blant annet Bambora. Terminalen må støtte host/connect2t v2 og støtte ethernet (port 1337) (spør om dette om du skal bestille ny Bambora terminal) og benytte ethernet, WiFi eller bluetooth (ikke SIM-kort). Se forøvrig Brukermanualen til Bambora.

Slik integrerer du bankterminalen fra Bambora

Menyen kan variere fra terminal til terminal. Før du starter trenger du IP, netmask, gateway (se ip.duell.no) og admin-passord. Terminalen må være koblet til samme nettverk som kassen. Er terminalen kablet på internett (mest vanlig) skal du benytter ethernetport (ikke COM RS232).

OBS! Har terminalen vært integrert med et annet system tidligere via RS232 / COM, må denne kabelen kobles fra før integrasjonen vil fungere.

Oppsetts guide ICT250 og IPP350:

• Åpne menyen på terminalen
    1. ICT250: Trykk på meny > Passord "2020"
    2. IPP350: Trykk på meny > Passord "2020"
  • Velg 5. "Innstillinger"
  • Velg 6. "Administrasjon" > Passord "101010"
  • Velg 1. "Ethernet-innstillinger"
  • Velg 1. "DHCP"
  • Velg 2. "Av"
  • Velg 1. "IP-innstillinger"
  • Velg 2. "Statisk IP" og sett de følgende parameterene:
    • IP-adresse 192.168.000.199 *
    • Netmask 255.255.255.000 *
    • Standard gateway 192.168.000.001 *
    • DNS 008.008.008.008
    • *forutsetter at nettverket bruker 192.168.0-serien, ellers er adressene annerledes
  • Etter IP adresse er satt, Velg 6. Lagre.
  • Terminalen starter nå på nytt. Starter den ikke på nytt, press Gul + . (direkte over grønn knapp) for å tvinge omstart.

Det siste som gjenstår er å konfigurere DUELL

• Åpne DUELL, og klikk på tannhjulet øverst til høyre i loginbildet
  • Fyll inn kode "202020"
    • Aktiver "Integrert terminal"
    • Velg "Bambora" fra nedfallsmenyen
    • Utfyll IP adresse satt på terminalen i IP feltet.
    • Fullfør med "Lagre"
    • Lukk programmet, og start opp igjen som normalt. Forsøk å gjennomføre en transaksjon på integrert terminal for å verifisere at oppsettet fungerer.

Hvis terminalen har vært satt til ekstern terminal, må man ringe Bambora for at de skal endre. Fortell at terminalen har tidligere vært ekstern og skal nå integreres i kasse. Protokoll: host/connect2t v2 Kommunikasjon: Ethernet (Port 1337). Etter å ha mottatt bekrefte fra Bambora åpner du menyen på terminalen igjen og velger "5 Innstillinger" og deretter "1 Oppdater parameter".

Oppsetts guide Lane3000:

1. Ikke sett fast IP på kassen

2. Ipconfig (Windows)

3. Ping ip xxx.xxx.xxx.199 (Denne skal sette på terminal og kassen admin)

På terminalen:
  • Åpne menyen

• Administrer/Innstillinger

• Kommunikasjon

• Ethernet

• DHCP(av)

• Legg inn IP: xxx.xxx.xxx.xxx

• Nettmaske: 255.255.255.000

• Gateway: xxx.xxx.xxx.001

• DNS

1. Ta omstart av terminal.

2. Legg inn ny IP i kassens Admin meny.

Om den ikke funker gå inn på:

• Innstillinger

• Support

• Terminal styring

• Oppdater parameter

Den bruker ofte litt tid før den er på nett.