Guidene oppdateres og finjusteres jevnlig. Finner du ikke svar må du gjerne ta kontakt. Support per chat og epost er inkludert i prisen for alle våre kunder.

Kundeordre

Kundeordre er en essensiell del av en hver logistikk løsning. Kundeordre opprettes ifra administrasjonspanelet, og behandles deretter. Kundeordre kan faktureres, eller sendes til kassen for direkte betaling. OBS! Kundeordre er en ekstra betalt tilleggsmodul, ta kontakt med support for å sette i gang.

Opprette kundeordre

Velg menyvalg "Logistikk > Kundeordre". Listevisning over gjeldende måned, med filtrering nyest til eldst vil vises.

For ny kundeordre, klikk "Ny kundeordre" øverst til høyre. Listevisningen gir deg et raskt overblikk over status for hver enkelt kundeordre.

Forklaring av felter

FeltBeskrivelse
DatoDato for ordren. Som standard vil alltid dagens dato bli valgt med mindre annen dato spesifisert.
StatusBrukes for intern rutine, skaper enkel oversikt i listevisningen om brukt aktivt. Brukes også for forskjellige nettbutikk integrasjoner hvor spesifikk status settes for trigger i nettbutikk.
TypeKundeordre, tilbud, bestilling, vedlegg. Brukes for enkelt skille mellom tilbud og bekreftede ordre. Parameteret kan filtreres på i listevisningen.
AvdelingVises kun om flere avdelinger tilgjengelig. Definer hvilken avdeling tilhører, lagerbeholdning hentes og justeres for valgt avdeling.
KundeKunde søkes frem på TLF eller navn. Finnes ikke kunde fra før velg "Ny" og opprett ny kunde.
Vår referanseFeltet spesifiserer hvilken administrator bruker som gjennomfører ordren. Innlogget bruker velges som standard.
ReferanseIntern notat for kunde referanse.
NotisÅpent tekstfelt. Kommer med på fakutragrunnlag generert fra systemet, og kvittering om ordre er betalt i kassen.
VareSøk frem vare på navn, varenr eller egen definerte felter.
TjenesterSøk frem tjeneste på navn.
StrekkodeSkann varens strekkode.
Velg varerÅpner skjermbildet hvor alle varer fremkommer. Forskjellige filter er tilgjengelig for å enkelt finne korrekt vare. (Nærmere beskrevet under)
ImporterImport funksjon for ordrelinjer. Klikk "Import" for mulighet for nedlasting av excel eksempelfil.

Funksjoner

FunksjonBeskrivelse
Lagre kladdUtfylt data lagres. Ingen endring gjøres i forhold til lagerbeholdning. Brukes om ordre ikke er ferdig utfylt og skal ferdigstilles senere.
Lagre og låsFunksjonen gir 3 forskjellige alternativer:
Lås (reserver fra lager): Ordrelinjer reserveres fra lager. Antall reservert er ikke tilgjengelig for bestilling i nettbutikk og fremkommer ikke som tilgjengelig i kassebildet.
Lås (ikke trekk fra lager): Ordrelinjer reserveres ikke på lager.
Send til kasse: Kundeordre sendes til kasse for betaling. Se Hvordan tar jeg betalt for en kundeordre i kassa? for nærmere forklaring.
Lås oppKundeordre åpnes for endringer. Kan kun gjennomføres dersom fakturering og/eller pakkseddel ikke er generert.
FakturerFakturagrunnlag genereres for kundeordren. Fakturagrunnlag ferdig faktureres mot kunde fra deres regnskapssystem.
Lag kopiFunksjonen gir 2 forskjellige alternativer:
Lag kopi: Eksakt ordre blir kopiert. Ny kopiert ordre kan endres etter behov akkurat som en normal ordre.
Kopier og snu: Eksakt ordre blir kopiert, men ordrelinjer er negative. Brukes for enkel kreditering av ordre, eller om en kundeordre blir generert pakkseddel for som senere viser seg å være feil.
Last nedKundeordre kan lastes ned i PDF eller excel format.
Generer pakkseddelFunksjonen gir 2 forskjellige alternativer:
KLADD: Pakkseddel kladd genereres og kan printes/lagres etter behov.
Pakkseddel: Pakkseddel genereres, dette låser ordrelinjene og ordren kan ikke lenger endres. Ordrelinjene trekkes fra lager når pakkseddel genereres.

Plukkliste

Plukkliste kan genereres fra listevisningen for en eller flere kundeordre. Hukk av ønskede ordre i venstre kolonne og velg "Plukkliste". OBS! Valget utfører generering av pakkseddel, ordre kan derfor ikke endres/korrigeres etter plukkliste er generert.

Ved bruk av lokasjonsmodulen vil sortering av plukkliste listes basert på prioritet og rekkefølge for hver lokasjon.

FAQ

Kan jeg sende SMS til kunde?
Til venstre i kundeordren vises kundekortet for valgt kunde. Trykk på telefonnummer for å sende SMS direkte fra systemet.
SMS kommer for øyeblikket uten ferdige maler, her må tekst fylles inn manuelt.

Pakkseddel ble generert, men ordre er ikke ferdig. Hvordan låser jeg opp?
Du kan ikke låse opp en ordre hvor pakkseddel er generert. Vi må derfor opprette en negativ ordre for å nulle ut den feile ordren.
1. Bekreft først at både faktura og pakkseddel er generert for ordren.
2. Åpne deretter opp den uferdige ordren og velg "Lag kopi" -> "Kopier og snu".
3. Lagre og lås -> Lås (reserver fra lager).
4. Velg deretter "Fakturer" og Generer pakkseddel -> Pakkseddel" slik at kreditnota for feil ordre blir opprettet og ordrelinjer føres tilbake på lager.
Kreditnota er nå opprettet for feil ordren, og ordrelinjer er ført tilbake på lager. Original ordre kan nå kopieres for enkel fullføring, eller ordre kan lages på nytt.

Spørsmal og svar

Avhengige moduler

Denne funksjonaliteten avhenger av følgende moduler er installert.

Logistikk